is sinds 2020 algemeen directeur van zorgorganisatie i-mens. Voordien (2011) was ze directeur van het Departement Gezondheid en Welzijn van de Socialistische Mutualiteiten. Van Mossevelde werkte sinds 1999 op politieke kabinetten op zowel het Vlaamse, federale en Europese bestuursniveau. Ze was o.a. kabinetschef van de Vlaams Minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke kansen, en stafcoördinator van een Europees Parlementslid. Van Mossevelde neemt ook verschillende bestuursfuncties op in de zorg- en social profitsector.
Sinds januari 2024 is Marijke directeur van de Vlaamse Ouderenraad. De Vlaamse Ouderenraad wil de ervaring en competenties van ouderen samenbrengen en inzetten om de maatschappelijke slagkracht van alle ouderen in Vlaanderen en Brussel te versterken, en om een samenleving te bevorderen die actief en kwalitatief ouder worden voor iedereen mogelijk maakt. Dus ook correcte beeldvorming is hierbij essentieel. De Vlaamse Ouderenraad is het advies- en inspraakorgaan van ouderen bij de Vlaamse regering. Het is een overlegplatform van diverse organisaties van en voor ouderen. Vanuit de signalen en ervaringen van ouderen geven we beleidsadviezen, zetten we sensibiliseringsacties op, informeren we ouderen over wat hen aanbelangt en ondersteunen we onderzoek rond ouderen. Tegelijk versterken we de inspraak van ouderen in hun gemeente door lokale ouderenraden ondersteuning te bieden.
Marijke was voorheen werkzaam bij de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB/UGent) als coördinator communicatie en valorisatie. Zo hielp ze onderzoek een weg te vinden naar de praktijk en het beleid, en bouwde ze bruggen tussen alle actoren. Voordien werkte ze in verschillende communicatiefuncties bij privébedrijven en in publieke organisaties.
Jurn Verschraegen staat aan het roer van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, een door de Vlaamse overheid erkende partnerorganisatie. Zijn passie voor ouderenzorg ontstond al vroeg - als kind was hij gefascineerd door de verhalen en leefwereld van oudere mensen. Deze interesse vormde de rode draad doorheen zijn hele carrière. Als thuisverpleegkundige kreeg hij een diep inzicht in de impact van dementie op families. Later verrijkte hij zijn expertise verder in leidinggevende functies, zowel in een algemeen ziekenhuis als in twee gespecialiseerde woonzorgcentra voor mensen met dementie. In deze rollen heeft hij een blijvende stempel gedrukt op de ontwikkeling van kwaliteitsvolle dementiezorg. Jurns expertise wordt breed erkend - hij is een veelgevraagd spreker op symposia en (co-)auteur van talrijke publicaties over dementie. Als visionair pionier staat hij aan de wieg van verschillende baanbrekende initiatieven in Vlaanderen: de opleiding tot referentiepersoon dementie, psycho-educatie voor mantelzorgers, en de specialisatieopleiding tot Dementie Referentie Arts. Daarnaast deelt hij zijn kennis als gastdocent aan verschillende hogescholen en is hij actief als bestuurder in diverse organisaties binnen het dementienetwerk. Wat Jurn bijzonder maakt, is zijn hands-on aanpak. "Je kunt alleen echt verschil maken door te luisteren naar de mensen met dementie en hun mantelzorgers," benadrukt hij. "Vanuit een ivoren toren werken heeft geen zin - je moet betrokken blijven en zorg op maat kunnen bieden." Deze filosofie brengt hij ook in praktijk: zo ondernam hij twee bijzondere wandeltochten met jonge mensen met dementie - één door Nepal en één in de Italiaanse Alpen - ervaringen die hij als onvergetelijk beschrijft. Als fervent pleitbezorger voor een genuanceerde kijk op dementie, werd zijn toewijding in 2019 officieel erkend. Op 11 juli van dat jaar ontving hij het prestigieuze Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap voor zijn waardevolle bijdragen aan de sector en samenleving.
Luc Van Gorp is voorzitter van CM. Zijn motor is zorg voor mensen; waardegedreven vanuit een diep respect voor de menselijke kwetsbaarheid.
Om te bouwen aan een samenleving die kwaliteit van leven vooropstelt, zoekt hij manieren om patronen te doorbreken. Hij wil ons anders laten denken, steeds vertrekkend vanuit de mens en de zorg en ondersteuning die die mens zelf wenst, gebaseerd op een gedragen solidariteit. Luc komt zacht gezegd niet onbeslagen op het ijs: hij heeft een zeer rijke carrière in veel gelederen van zorg opgebouwd en wordt gezien als een krachtige stem.
Zijn bachelor in ziekenhuisverpleegkunde stilde de honger niet; hij studeerde ook filosofie, haalde een master in Godgeleerdheid in KU Leuven én Oxford University. Daar legde hij ook nog een aggregaat naast voor het hoger onderwijs. Tijdens zijn studies werkte hij als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen en woonzorgcentra. Van 2002 tot 2015 was hij departementshoofd gezondheidszorg van de Katholieke Hogeschool Limburg. Daarnaast was hij tussen 2008 en 2015 voorzitter van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen. Sinds 2015 is hij voorzitter van CM.
Klein wist-je-datje: hij kreeg ook een regeringsmedaille voor kamermuziek: notenleer, muziekgeschiedenis en orgel en klarinet zijn hem niet onbekend. Hij kreeg de bovendien de prijs Jan Dekens voor klarinet. Muziek verbindt…. En laat verbinding nu net zijn waar Luc naar zoekt….
Martin is de directeur van Neos vzw, het netwerk van ondernemende senioren. Hij gelooft sterk in de kracht van verenigen. Dit drijft hem in het leiden van zijn organisatie, waarin hij met passie de belangen van actieve senioren behartigt. Hij is met Neos vzw ook de motor achter De Verenigingspil, dé oplossing voor mensen die eenzaam zijn of die zich niet goed in hun vel voelen, en nood hebben aan echte, fysieke warme contacten (meer informatie over De Verenigingspil vind je hier: www.deverenigingspil.be), en de “FOERT, ik ben oud, en dan?”-campagne = weg (FOERT) met die negatieve beeldvorming over ouder worden en werken aan positief oud(er) zijn (trots te zijn wie we zijn: ik ben oud, en dan?). In het kader van de FOERT-campagne maakten ze intussen een FOERT-lied (cf. Foert, ik ben oud, en dan?), lanceerden ze een podcast POSITIEF oud worden…
Candice De Windt is de Vlaamse Zorgambassadeur en verpleegkundige van opleiding. Voordien was ze docent hoger onderwijs, directeur Gezondheidszorg en directeur Onderwijs en Onderzoek bij de Odisee Hogeschool, en was ze raadgever op het kabinet Onderwijs van de Vlaamse Regering. Je zal Candice vaak spotten in een kleurrijke outfit, ze is nogal fan van ‘roze’ en ‘glitter’ en brengt op die manier graag ‘sparkle’ in elk moment en in elke dag.
"Wees trots op wat je doet en straal dat ook uit!"
Piet Schutyser is industrie-apotheker van opleiding. Zijn gehele loopbaan is een kruising van economisch en sociaal ondernemerschap. Het continu laveren tussen financiële en sociale maatschappelijke toegevoegde waarde. Hij ageerde enerzijds in de privé en industriële en anderzijds in de sociale sector. Het verrijkend evenwicht zoekend tussen materiëel rendement en optimale zorg voor zorgbehoevende ouderlingen
Heel veel van zijn vrije tijd was en is hij nog steeds bedrijvig als bestuurder in het WZC landschap. In de jaren tachtig was hij de drijvende kracht bij de transitie en reconversie van enkele toen klassieke rusthuizen, door congregaties beheerd. Samen met dynamisch gedreven en ervaren leken en met groot vertrouwen van de religieuzen, slaagden zij in het uitbouwen van een gezonde basis voor de verdere noodzakelijke ontplooiing met de bewoner en personeel centraal voor ogen. Vandaag is hij daarnaast ook nog actief als bestuurder bij de Belgische Cardiologische Liga en de VRGT.
We zijn vereerd met de rijke ervaring en wijsheid van Piet in onze adviesraad!
Netwerkdirecteur en Dagelijks bestuurder bij Taborgroep. In haar rijke carrière deed ze ervaring opbij het Sint-Trudo Ziekenhuis, Zorg Leuven, Maatschappelijk ondernemer en Plantentuin van Meise. Mieke Van Gramberen heeft uitgebreide ervaring op zowel onderzoeks- als beleidsvlak in diverse domeinen: Strategie, Overheid, Organisatie, Arbeidsmarkt, Strategische Planning en meer.
Inspireert en droomt van betekenisvol werk. Een goesting architect. Houdt van wendbaar en werkbaar. Met een groot hart voor de zorgsector.